12.6.07

Vigilància global, el llibre



Finalment he acabat el llibre del Projecte Final d'Estudis. Ha estat complex alhora d'imprimir i també enquadernar-lo a casa. Però el resultat crec que és força bo, almenys és tal i com jo l'imaginava mentres el projectava davant de la pantalla. El llibre serveix com a part del projecte i a la vegada com a memòria d'aquest. Està dividit en 4 blocs els quals es diferencien a simple vista gràcies als colors que es fan més vistosos amb l'enquadernació japonesa.

En en el primer bloc del llibre parlo sobre la vigilància, amb quins sistemes ens vigilen, com utilitzen la por, com violen la nostra intimitat...
En el segon bloc exposo el material obtingut mitjançant la web del projecte. Els comentaris de la gent, les fotografies i les suggerències.
El tercer bloc es basa en 2 maneres de fer entendre la vigilància a que estem sotemesos: 1) un reportatge fototgràfic i 2) Mapa explicatiu d'un dia de dos persones.
I en l'última part exposo una petita campanya de conscienciació. Elements bàsics que els usuaris es podràn baixar de la web i utilitzar-los: enganxines, cartells, tríptics, samarretes i una caixa.